iPhone 16 Pro’da 5x Optik Yakınlaştırma Yapan Telefoto Kamera Bulunacak

ABD merkezli teknoloji devi Apple’ın eylül ayında tanıtmasını beklediğimiz iPhone 16 Pro modeliyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Sektör kaynaklarının iddiasına göre Apple, şimdilik iPhone 15 Pro Max’e özel olan 5x optik yakınlaştırma destekli telefoto kamerayı iPhone 16 Pro’ya getirecek.

Apple, Eylül 2023’te gerçekleştirdiği lansmanda iPhone’lar için bir ilki duyurdu. iPhone 15 Pro Max, tarihin ilk telefoto kameralı iPhone’u olarak kayıtlara geçti. İşte gelen son haberler, Apple’ın bu yıl telefoto kamera kapsamını genişletmeye karar verdiğini gözler önüne seriyor.

Kamera üretimi başlamak üzere

Sektör kaynaklarına göre Apple, iPhone 16 Pro’da bulunacak telefoto kameraların üretimi için start vermiş durumda. Hatta bu kameralar, Tayvanlı firmalar Largan Precision ve Genius Electronic Optical (GSEO) tarafından üretilecek. Largan Precision, iPhone 15 Pro Max’in telefoto kamerasını üreten firma olarak kayıtlara geçmişti. 

5x optik yakınlaştırma desteğine sahip olacak telefoto kamera, iPhone’lar için önemli bir yenilik. Ancak Apple’ın bu noktada oldukça geride kaldığı gerçeğini de unutmamak gerek. Şirketin geçtiğimiz yıl itibarıyla kullanmaya başladığı teknoloji, Android dünyasında yıllardır bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir